Lud

Lud

Lud

Ludbehandling og lud er en overfladebehandling der skaber et nydeligt, naturligt og lyst look. Ludbehandling og lud beskytter ikke plankegulvet mod brug og slid. Således må der så anvises en stærk overflade oven på ludningen, herunder hvid lak, sæbe, voks, hvid lud, hvid olie og almindelig lud, olie, lak. Vi bruger fabrikater som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvad forstås ved lud og ludbehandling?

Lud og ludbehandling bruges til undslippe den skrækkelige gule glød på lyse træsorter. Ludden er en kemi som opløser træets oprindelige garvesyre samt dermed nedbryder gulning. Siden overtager du et gulv med den vellidte lyse grundfarve.

Hvad for en behandling kan foreslås sammen med lud?

Gulvafslibning og behandling af trægulve vil give anderledes udtryk afhængig af gulvtype, træsort og træets tilstand. Især lud plankegulve og parketgulve udviser diverse tone beroende på mængden af træets garvesyre. Mørke og eksotiske gulve kan ikke påføres lud og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvrengøring samt gulvvedligeholdelse?

Forudsat et gulv med lud ‘skrubbes’ så farven og ludningen forsvinder, vil hele gulvet let slibes og gives endnu en omgang. Daglig gulvrengøring er støvsugning samt gulvvask udført efter behov. Hertil benyttes en færdigblandet ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Vask i sæbespånevand er et gammelt husråd, som vi med glæde viderebringer til dig. Med sæbespåner opnås den efterstræbte hvid grå farvenuance, der er yndet nu.

Alternative overflader til hvid lud og natur lud?

Er du på udkig efter et lyst gulv i privaten, så ring eller skriv gerne til solidt gulvfirma. Vi tilbyder gulvrådgivning, gulvinspiration og gulvvejledning plus en meget god gulvservice, så du får den allerbedste overflade. Som specialist ved vi alt om parketgulve og plankegulve og vi lytter til dine ønsker og krav til det nyafslebne plankegulv eller parketgulv, og meddeler dig om sæbebehandling, vedligeholdelse og tørretid. Alternative gulvbehandlinger er hvidpigmenteret olie og hvidpigmenteret lak, som giver en nydelig, hvid farvenuance. Vi anbefaler ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede parket?

Som nævnt må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludden i gulvet. Dersom der kommer pletter af rødvin, blod, te, kaffe eller andet på overfladen, er måden at bruge en ‘pletfjerner’ til selvsamme formål.

 

Tagged with: , , , , , , , , , , , , ,