Lak

LakLak

Lak

Lak og lakering bruges til forsegling af gulve for at skabe af gulvoverfladen så der fremkommer en solid og nydelig overflade. Boliglakken lukker overfladen på træet, dette danner grundlag for en nem gulv rengøring og pasning og pleje.

Lak og laktyper?

Normalt anvendes 2 lag vand lak. Ønskes mere holdbarhed kan 3 lag lakbehandling eller en 2-komp lakbehandling vælges. Lakning med gulvlak holder snildt i mange år førend en genbehandling er tiltrængt. Skriv til os for mere oplysning om lakering og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Gulvlak fås med diverse glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, mat, halvblank, silkemat, højglans og ultramat. Blank lakbehandling vælges næsten ikke idag, medens mat lakbehandling er populær. Forudsat vi er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende boliglak. Syrehærdende lak er spritbaseret eller terpentinbaseret og herved sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Derved bruges kun vandbaseret lakoverflade idag, fordi slidstyrken og holdbarheden overfor almindelig slid og brug er meget kraftig.

Er lak rengøringsvenlig?

Boliglak forsegler og lukker parket eller plankegulvet med en plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lakoverflade der påføres, des mere lukket og solid bliver træoverfladen. Vask og støvsugning er meget let på et lakeret parket eller plankegulv, idet lakbehandling er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan boliglak genbehandles?

En lakeret behandling kan gen lakeres, hvilket skal gøres inden gulv lakken gennemslides. Her udføres en finslibning, hvorefter der lakbehandles ovenpå den eksisterende boliglak. Denne metode fjerner ikke misfarvninger, ridser og hakker, men har alene til formål at forbedre overfladen.

Hvad er hvidpigmenteret lak?

Visse kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lak er yndet og kan dermed anbefales, hvis der ønskes et lyst pankegulv eller parket med en hvidlig patina. Det er en topmoderne løsning som rigtig mange godt kan lide.

Anderledes efterbehandlinger af plankegulve og parket?

Olie, lud, sæbe og gulvvoks er alle gode alternativer til lakbehandling En overflade bør afpasses til det enkelte plankegulv eller parketgulv og tilpasses kundens drømme og krav.

 

Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , ,