Gulvbehandling

Gulvbehandling på et nyafslebet trægulv er en nødvendighed for at få en smuk og slidstærk gulvoverflade. Billig gulvbehandling priser får du her hos os samt en rigtig god gulvservice der hjælper dig på vej til en optimal gulvløsning. Der er masser af muligheder at vælge imellem, uanset om du ønsker et lyst, mørkt, blankt eller rustikt trægulv.  Hver dag udsættes trægulve for en stor belastning fra kontorstole, almindelig brug, stole borde, børne leg med mere. Idet træ og trægulve er sårbare overfor daglig brug og slid, må det have en effektiv overfladebehandling for at bevare træets unikke stuktur og smukke overflade.

Gulvbehandling Aarhus og hele Østjylland

Ved at overfladebehandle det nyafslebne trægulv, får gulvet ny liv på en skånsom og blid måde. Ved en gulvafslibning fjernes den gamle efterbehandling så der kan påføres en ny og mere holdbar. Der findes en række forskellige typer gulvbehandling, herunder:

  • Gulvbehandling med lak i Aarhus og østjylland. På billedet ses et lakeret trægulv, men der findes også lud, sæbe, voks, olie, bejdse og meget andet. Afslibning og afhøvling af trægulve med en efterfølgende overfladebehandling med hvid olie, hvid lak eller hvid lud i Randers, Silkeborg, Grenå, Ry, Horsens og naturligvis i hele Aarhus området. Ja, udfører sågar gulvafslibning i Herning og andre steder med trægulve. Skejby Gulvservice er din lokale gulvpartner i Aarhus, Skejby, Brabrand, Hasle, Risskov mm. Kontakt os også gerne for andre former for gulvarbejder, herunder gulvrenovering, gulvrestaurering, gulvforbedring, gulvreparation, gulvlægning og mange andre processer indenfor gulvbranchen.Oliebehandling
  • Lakering
  • Ludbehandling
  • Sæbebehandling
  • Voksbehandling

Uanset hvilken gulvbehandling du vælger, for du altid en gulvrådgivning hos Skejby Gulvservice. Vi udfører gulvbehandling Aarhus hver dag året rundt og kan også hjælpe dig. Ellers er du altid velkommen til at kontakte os for mere info ved at kontakte Skejby Gulvservice eller gå ind på https://skejby-gulvservice.dk og få mere info. Vær opmærksom på, at alt henvendelse er helt gratis og uforpligtende, så du er altid velkommen til at ringe ind og få en snak om dine trægulve. Geografisk dækker vi meget bredt i Østjylland med gulvbehandling Randers, Silkeborg, Horsens, Viby og andre steder.

Hvordan udføres en gulvbehandling?

Først og fremmest må gulvet være ryddet for møbler, afslebet og gjort klar til den nye gulvbehandling. I enkelte tilfælde er kan gulvet vaskes med et specialprodukt som rengør og ‘nulstiller’ den oprindelige overfladebehandling. I de fleste tilfælde vil en gulvafslibning, let afslibning eller mellemslibning være at foretrække. Hvornår benyttes de enkelte former for efterbehandling:

  • Lak – Såfremt du ønsker en slidstærk og smudsafvisende overflade benyttes lakering
  • Olie – Der anvendes en gulvolie som mætter træets porer og giver en naturlig smuk og slidstærk overflade
  • Lud – Er behandlingen såfremt du ønsker at bibeholde den smukke nyafslebne patina
  • Sæbe – Sæbebehandling mætter træet og giver en naturlig lys og smuk overflade
  • Voks – Kan tilrådes alle trægulve hvor vedligeholdelse må tage tid

Hvad er hvid lak?

Hvidpigmenteret lak kaldes også for hvid lak på samme måde som hvidpigmenteret olie og kaldes for hvid olie. Gulvbehandlinger med hvidpigment er en smule dyrere end den almindelige klare behandling. Den hvide lak har den eftertragtede hvide patina som mange kunder ønsker, hvilket gør det til en meget populær gulvbehandling.

Gulvbehandling med lak. Lakering med gulvlak er et speciale hos skejby gulvservice som udføre gulvarbejde i hele Aarhus området, herunder Odder, Ebeltoft, Bjerringbro, Trøjborg og mange andre steder. I Randers har vi udført den gulvafslibning og lakering på billedet. Støv og støvfri gulvafslibning? Afslibe eller male først? Hvilken gulvmand eller gulvfirma skal jeg vælge.? Kig evt. forbi vores gulvbutik og gulvgalleri for gulvinspiration.

Hvordan lakeres et trægulv?

Lakeringen kan udføres med 1 x hvid lak og 2 x klar mat toplak. Den hvide patina i lakken gør, at man stadig kan se træets åretegninger, strukturer og knaster. Fordelen ved lak er, at gulvrengøring og gulvvedligeholdelse er betydelig lettere end hos andre former for gulvbehandling. For at kunne påføre en hvid lak er det nødvendigt med en gulvafslibning, så den alt den gamle gulvbehandling fjernes. Når træet stor ‘trærent’ kan der påføres en ludbehandling, om nødvendigt, for at hindre træets naturlige gulning. Uden en ludbehandling i bunden vil træet med tiden få en kedelig gul farve under den hvide lak, og det er ikke pænt. Kontakt os for nærmere gulvrådgivning og gulvvejledning om dette. Normalt påføres gulvet en hvid grundlak (primer) som giver det smukke hvide look. Herefter påføres der 2 eller 3 x lak for at få en holdbar og slidstærk overflade.

Giv gulvet dit personlige præg

Efter at gulvet har gennemgået en gulvafhøvling eller gulvafslibning – gammelt eller nyt trægulv, er overfladebehandlingen væsentlig både for udseende og slidstyrke, og her har du mange valg. Ønsker du en special fargenuance i træet, bruger vi bejdse eller lud eller farvet olie til at opnå det ønskede resultat. Her kan du vælge om du vil have trægulvet lysere eller mørkere. Du kan få gulvet ludbehandlet eller olieret eller påført traditionelt voks. Ønsker du at få dit gulv lakeret, kan du vælge mellem flere glansgrader.

Reducere slitagen

Intet trægulv tåler at være uden en beskyttende efterbehandling. Der findes mange produkter som forhindrer slidtage. Ved oliebehandling, mætter vi træet med olie. Olie kræver mere vedligeholdelse end et lakeret gulv.
Den mest slidstærke gulvbehandling er lakering. Ved lakering forsegles gulvet med lak. Et lakeret gulv kan give træet lød eller lysne gulvet alt afhængig af hvilken laktype man bruger.

Hvad er det sundeste for gulvet?

Træ er et levende materiale. Fugtighed og tørke, sammen med temperatursvingninger påvirker træet og får det til at svinde eller udvide sig. Træ er porøs. Ser man træ i et mikroskop, vil det se ud som en badesvamp og overfladen vil være fuld af guller. Vi kan inddele træ i to kategorier, bløde og hårde træsorter. Gran, lærk og fyr er bløde træsorter, mens teak, eg, ask og bøg er at regne som hårde træsorter.

Valg af gulvbehandling

Når man vælger efterbehandling, så er det måske først og fremmest varmen og strukturen i træet eller farvetoningen som er vigtigst. Det er et valg som afpasses til den tone og stemning man ønsker i sin bolig, afpasset boligens arkitektur og interiør.

Hvad er “in” nu?

gulvbehandling af trægulve i Aarhus, Randers, Kolt, Lisbjerg, Malling, Løgen og Galten. Samt naturligvis alle andre steder i Østjylland. På billedet ses et hvidpigmenteret trægulv med hvid olie, hvid lak og hvid lud. Hvidpigmentering af trægulve er det stor hit. Afslibning af trægulve, herunder plankegulve, parket, lamelgulve. Også sildebensparket med lak, lud, sæbe, voks eller olie. I en lang årrække har den overvejende gulvbehandling været lakerede gulve. Men der er en stadig øget tendens til at bruge andre metoder end lak. Og her er olie det foretrukne alternativ. Oliering tilfredsstiller kravet til en mere “naturlig” metode til opbygning af et sundt indeklima.
I private boliger giver oliebehandling en stærk oplevelse af “træ følelse” og større fleksibilitet når man senere vil opfriske sit gulv. Oliebehandlede gulve bidrager også til et mere balanceret indeklima. Studier af tungt belastede gulve i f.eks kantiner, stormagasiner og konferencesale, har vist at vedligeholdelse af olierede gulve er mere økonomiske and andre gulvbehandlingstyper.

Gulvbehandling skal udføres på den rigtige måde

En vigtig forudsætning for at et olieret gulv er enkelt at vedligeholde er selve oliebehandlingen. Oliebehandlingen skal være udført med rigtige gulvolier og gulvet skal være påført på en sådan måde at den går ind og mætter træet. Så forhindrer man at støv og skidt trænger ind i træet eller sætter sig fast i olien. Det er også vigtigt at gulvet har gennemgået en gulvafhøvling eller gulvafslibning så det får en glat overflade hvor støvpartikler ikke sætter sig fast i gulvfibrene.