Dørtrin

Dørtrin betegnes også fodtrin, fodspark, tærskler, dørtærskler og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningsdele der findes. De er udsat for slitage og spark i langt højere grad end hjemmets gulv. Afslibning af dørtrin laves af os, et lokalt gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Dørtrin

Dørtrin

Hvordan får jeg billig afslibning af dørtrin?

Ifald du har parket- eller plankegulve, vil ethvert gulvarbejde blive løst af vore dygtige lokale gulvmænd. Sandt nok er vores specialitet gulvafslibning, gulvafhøvling og gulvbehandling, hvor vores erfaring, ekspertiser og kompetencer virkelig får fri udfoldelse. Trods det spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afslibning af parketgulve og plankegulve og store gulvrenoveringer. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, kan du forvente at få et godt udfald gulvløsning med garanti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er en hedensk tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i hjemmet for parrets fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er altid den værst tænkelige og frembringer en hel del knubs, slid og stød. Det betyder, at materialet hyppigt er af en hård træsort, som kan tåle den store ubestkyttethed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derved er flere dørtrin fabrikeret i egetræ og eg. For det meste vil rummenes dørtrin få den samme overflade som de tilstødende plankegulve eller parket har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig pænt resultat.

Dørtærskel og bundstykke?

Et dørtrin har flere benævnelser, som mange gange anvendes tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin i døråbningen, som i bredde og længde modsvarer dørens underkant. Det dæmper støj og isolerer mod kulde og træk. Det giver en naturlig deling af rummet, der er hensigtsmæssig ved rengøring, vedligeholdelse og pleje.

Hvorfor produceres dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, kommer dørtrin for en forrykt stor udnyttelse. Hvilket gør dem modtagelige og kan afkræve ofte slibning end gulve af træ samt en uopslidelig overfladebehandling. I adskillige gulvopgaver lakeres trinnene skønt plankegulvet får en anden gulvovefladen som lud, voks, olie eller sæbe

Til hvad nytte runder dørtrin?

Brug og slid og mange års anvendelse af bundstykker i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves navnlig ved bløde træsorter som fyr, lærk og gran der har været brugt i mange generationer. Udhulede dørtrin kan almindeligvis slibes plane, men vi noterer flere gange arbejder hvor en udskiftning er nødvendigt.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundstykker, bundkarme, fodspark og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I en række nye moderne boliger og hjem har trægulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, bruges den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Derved opnås et usandsynlig solidt trin med fin holdbarhed og kvalitet.

Fagmand i renovering af dørtrin

Vi er experter i gulvslibning, gulvbehandling samt afslibning af dørtrin, trappetrin, tærskler, bordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

 

Tagged with: , , , , ,